Ervaringen van onze cliënten

Vrouw van 50.

Afgelopen zomer werd ik doorverwezen naar de GGZ Groep met mijn burnout en daarbij depressieve klachten. Een aantal weken had ik in het geheel niet geslapen en fietste als een 'zombie' over de straat. Na twee intakes kon de behandeling beginnen. Het klikte goed met mijn behandelaar. Ze was flexibel en kon mij goed uitleggen wat het belang was van de hartcoherentie training. Het oefenen met de bol [Qiu] beviel goed. De feedback die de bol meteen geeft, vond ik erg prettig. Je ziet dat de bol de verkeerde kleur heeft en je gaat meteen letten op je lijf en ademhaling en je probeert de kleur iets beter te krijgen. Gezinsleden kunnen ook zien of je het goed doet. Dat leverde leuke reacties op in mijn geval. Zoonlief van 16 komt ineens thuis en roept meteen: "H´, ga jij nou eens even heel gauw goed ademhalen!". Na een week oefenen merkte ik al dat het werkte. Langzaam leerde ik weer in slaap te vallen. Het werkboek en de gesprekken hebben mij veel geleerd over slapen. Dat was heel verhelderend. Je denkt dat je alles weet, je hebt tenslotte 3 kinderen opgevoed met "rust, reinheid en regelmaat". Echter nu kwam ik erachter dat er nog veel te leren was over slapen. Het gaf mij goede handvaten. Het werkboek was een leidraad, maar werd niet star gevolgd; de opdrachten werden op mijn situatie afgestemd. Het uitlezen van de bol en bespreken van mijn resultaten, was verhelderend. De verkeerde gedachten die ik had over slapen, werden vervangen door goede gedachten. Daardoor ging ik veel minder gespannen om met mijn slaapprobleem en wordt het probleem dus kleiner. Week na week werd ik sterker en fitter en langzamerhand vond ik mijzelf terug. Inmiddels heb ik mijn eerste terugval gehad. Ik vond het erg prettig dat ik nog even kon mailen met mijn therapeute en dat ik het werkboek had en de ontspanningsoefeningen. Ik kon het beter keren en viel lang niet zo ver terug als afgelopen zomer.

Man van 25.

Ik heb nooit kunnen stoppen met werken, ben gepassioneerd, leergierig en werkte daarom 7 dagen in de week. Op een bepaald punt kon ik niet meer stoppen en voelde mij ik me schuldig als ik een dag niet werkte. Dit resulteerde erin dat mijn lichaam gewoon stopte, het wilde niet meer en elke prikkel was te veel. Ik heb vrijwel meteen contact gezocht met een therapeut, de meeste hadden een wachttijd van weken/maanden. Bij het GGZ Groep kon ik binnen een week terecht om mijn problemen aan te pakken. De sessies waren doelgericht en in het werkboek kon je zien wat er de volgende sessie op het programma stond. Dit geeft structuur, terwijl daarnaast voldoende ruimte blijft om over je problemen/voortgang te praten met je therapeut. De therapeut was geduldig, begripvol en zorgde voor een goede balans tussen beide. Met de hartcoherentie training kun je actief en elk gewenst moment van de dag oefenen, met als voordeel dat op het moment dat het wat minder gaat je meteen een middel om het te verminderen, deze zekerheid gaf een veilig gevoel. Nu zijn al mijn klachten afgenomen en ik heb ook het inzicht om in te grijpen zodat de klachten niet meer terug komen. Ik ben af van mijn schuldgevoel en kan dan ook een dag voor mijzelf kiezen en rust nemen.

Man van 59

Vanaf het eerste gesprek was er een vertrouwensband, die mij uit het gat heeft getrokken dat ontstaan was door een arbeidsconflict. In het begin is het een hele weg naar de groene toren, maar na enkele afspraken verlangde ik al naar het volgende gesprek. Ik heb nu meer rust, ben iets rustiger en kan wat meer genieten van het leven. Denk nu wat meer ontspannen en denk soms we zien wel. Ik adem nu in bepaalde situaties bewuster en dus ook beter. Ik heb (soms) nog wel het streven om de tien te halen waarbij ik weet dat een zeven ook voldoende is. In het kort: Ger Loots van (en) de GGZ Groep heel hartelijk bedankt!

Heeft U nog vragen?

Bel ons op ons gratis nummer:

0800-449 4763
of 040-2364111 indien u met een mobiele telefoon belt.

Op werkdagen van 09:00 tot 17:00 bereikbaar

Copyright © 2010 - GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap