Behandeling

De behandeling is modulair opgebouwd. Op basis van de klachten die tijdens de intake in kaart zijn gebracht, wordt een behandelplan opgesteld. In dit behandelplan worden behandeldoelen gesteld. Aan de hand van de behandeldoelen worden behandelmodules gekozen.

Behandelmodules

Cognitieve gedragstherapie

Cognitieve gedragstherapie is een combinatie van gedragstherapie en gesprekstherapie. Het basisidee van cognitieve gedragstherapie: gebeurtenissen geven mensen geen negatieve gevoelens en een bepaald gedragspatroon, maar de 'gekleurde bril' waardoor hij de dingen ziet. Wie leert deze negatieve gedachtes anders te interpreteren, krijgt een objectievere kijk op de eigen gevoelens en waarnemingen. Hierdoor kunnen negatieve gevoelens verdwijnen en kan het gedrag veranderen.

Cognitieve gedragstherapie is een van de meest toegepaste behandelvormen in Nederland. Het is een kortdurende, gestructureerde therapievorm die op het heden en de toekomst is gericht. Het verhaal van de cliënt is van belang. Samen met de therapeut wordt ontdekt hoe de 'foute' denkgewoonte is ontstaan. Door trainingen in de behandelkamer, in het echte leven en door huiswerk komt u tot nieuwe gedachten en positiever gedrag.

Ontspanningstherapie

Wij maken gebruik van de meest effectieve vorm van ontspanningstherapie die er is: hartcoherentietraining (heart rate variability; HRV). Uit onderzoek is gebleken dat HRV-training voor een diepere ontspanning zorgt dan ademhalingstherapie, yoga of meditatie. Tijdens HRV-training wordt real-time feedback gegeven, waardoor de mate van ontspanning direct inzichtbaar is. Dagelijks wordt er thuis geoefend met op de persoon ingestelde trainingsdoelen. Het apparaat registreert de trainingen waardoor de therapeut en cliënt inzicht krijgen in de mate van ontspanning.

Craniale elektrotherapie-stimulatie

Craniele electrotherapie en burnout Craniale elektrotherapie-stimulatie (CES) normaliseert de elektrische activiteit van het zenuwstelsel en de hersenen. Aangetoond is dat CES de hoeveelheden serotonine en beta-endorfine verhoogt. Dit zijn hormonen die helpen bij het herstel van een burn-out. Lees meer over serotonine en beta-endorfine. lees verder...

Inspanning en beweging

Het herstel van lichamelijke conditie en vitaliteit is belangrijk. Afhankelijk van het conditieniveau wordt een plan opgesteld dat zorgt voor een rustige opbouw van de conditie en daarmee bijdraagt aan het herstel. Zo nodig worden een sportfysioloog en voedingsconsulent ingezet.

Actigraph voor burnout We maken gebruik van het inspannings- en slaapregistratiesysteem Actigraph. Hiermee wordt zowel de kwaliteit van de slaap gedurende de nacht als het inspanningsniveau overdag inzichtelijk.

Tweet this! Send o Facebook Compact Print

Cliëntenervaringen

"Ik heb nooit kunnen stoppen met werken, ben gepassioneerd, leergierig en werkte daarom 7 dagen in de week..."

Man van 25
Lees verder >>

U bekijkt deze pagina als Werkgever/bedrijfsart, bent u Cliënt? Verander

Copyright © 2010 - GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap