Integrale aanpak

Onze behandeling gaat uit van een integrale aanpak van de behandeling van een burn-out. In de basis gaat het integrale model ervan uit dat de mens vanuit vier basis perspectieven kan worden bekeken: de interne aspecten van het individu (o.a. emoties, gedachten, normen en waarden), de externe aspecten van het individu (gezondheid, lichamelijke ontwikkeling), de interne aspecten van het bedrijf waar men werkt (cultuur, gedeelde normen en waarden) en de externe aspecten van die groep (sociale structuren).

De burn-outbehandeling houdt rekening met alle vier de genoemde perspectieven, zodat er kan zijn van duurzaam herstel. Er wordt gewerkt aan een gezonde geest in een gezond lichaam (interne en externe ik). Er vindt, indien uw medewerker hiermee akkoord gaat, afstemming tussen uw medewerker en u als werkgever plaats middels een 3-gesprek. Uw medewerker onderzoek met zijn/haar psycholoog hoe hij/zij tot een effectieve, stressverminderende communicatie kan komen binnen de organisatie (interne en extern wij).

GGZ Groep onderscheidt zich van psychologenpraktijken waar veelal wordt gepraat, omdat onze behandeling meer biedt dan alleen rust voor het lichamelijke herstel.

Tweet this! Send o Facebook Compact Print

U bekijkt deze pagina als Werkgever/bedrijfsart, bent u Cliënt? Verander

Copyright © 2010 - GGZ Groep, Alle rechten voorbehouden
Disclaimer - Sitemap